Vores helte

Ledelse, forretning og innovation

Vi tager afsæt i viden og værktøjer fra førende tænkere inden for ledelse, forretningsudvikling og innovation. Det bruger vi i vores tilgang til design og produktudvikling.

Her på siden har vi samlet nogle af vores helte og linker direkte til deres bedste videoer – videoer der inspirerer og sætter scenen for forretningsmæssig innovation.

Oplevelsesøkonomi

Joseph Pine

I 1999 udgav Josepth Pine The Experience Economy, som var årtier forud for sin tid. Sidenhen har bogen og Pines arbejde ændret måden hvorpå vi tænker forretningsudvikling og værdiskabelse.

Bogen demonstrerer, hvordan varer og tjenesteydelser ikke længere er nok; virksomheder i dag skal tilbyde oplevelser – mindeværdige begivenheder, der engagerer hver enkelt kunde på en personlig måde.

Yderligere, demonstrerer Pine hvordan virksomheder i nutidens oplevelsesøkonomi konkurrerer mod hele verden om individuelle kunders tid, opmærksomhed og penge.

The Experience Economy er udgivet på femten sprog og blev kåret som en af de 100 bedste erhvervsbøger nogensinde af 800ceoread (nu Porchlight).

Se videoen
Design + Business

Roger Martin

Professor Roger Martin er forfatter og strategirådgiver og blev i 2017 kåret som #1 ledelsestænker i verden. Igennem tre årtiers arbejde med strategi, har Roger Martin fundet ud af, hvordan man kan vende strategi fra at være kompliceret pligt med lejlighedsvis effekt til at være en opgave, der er enkel, sjov og effektiv. Og dét arbejde og hans tilgang lægger vi os tæt op ad. Tak, Roger!

Brugercentreret Design

Don Norman

Don Norman er medstifter og Principal Emeritus af Nielsen Norman Group. Og så er han fader og ophavsmand til Brugercentreret Design.

Gennem kognitiv videnskab forklarer Norman, hvordan produktdesign ofte ignorer brugernes behov og den kognitive psykologis principper. Don Norman viser at godt, brugervenligt design er muligt, samt at det netop er godt produktdesign, der giver en vare sin konkurrencemæssige fordel.

Ved at følge Normans enkle regler, kan man skabe et smartere produkt, der kan øge salget.

Norman har opfundet flere begreber inden for brugercentreret design. Og en af hans sjoveste og mest mindeværdige er Norman Døre. Se videoen – den er sublim.

Innovation + Design

Tim Brown

Tim Brown er bestyrelsesformand og co-CEO i IDEO. Han taler ofte om værdien af designtænkning, kreativt lederskab og innovation for virksomhedsledere og designere over hele verden.

Brown forklarer at designtænkning er den samarbejdsproces, hvorved designerens kreativitet og metoder bruges til at matche folks behov, ikke kun med hvad der er teknisk muligt, men med hvad der er bæredygtigt på bundlinjen.

Designtænkning konverterer behov til efterspørgsel. Det er en brugercentreret tilgang til problemløsning, der hjælper mennesker og organisationer med at blive mere innovative og mere kreative samtidig med at de vækster deres forretning.

Design Sprint

Jake Knapp

Jake Knapp er opfinderen af Design Sprint og hans bog om netop Sprints er en New York Times bestseller.

“Sprint” er bogen for entrepenøren og virksomhedslederen, der skal besvare store spørgsmål hver dag. Spørgsmål som: Hvor skal vi lægge vores fokus? Og: Hvordan ser din idé ud i praksis?

Knapp udviklede Sprint-metoden hos Google og siden er metoden blevet defakto standard i udviklingen af nye produkter og services – når det måde skal gå stærk og ramme rigtigt.

Listen med inspirerende tænkere kunne fortsætte, Men hvis du er så interesseret, så lad os da tage en kop kaffe.
Bedre produkter, hurtigere.

2022 © Napkin Creatives

Vi samarbejder med ambitiøse virksomheder, startups og mennesker. Lad os bygge noget fantastisk sammen.
Hurtige links

  Du oplever stor vækst

  og har behov for at finde ud af, hvordan I forsætter væksten og beholder jeres position i markedet. Hvilke produkter skal bære væksten?

  I den situation involverer vi allerede fra start dine brugere i undersøgelsen for at udlede, hvad de reelt har behov for fra dig.

  I mange tilfælde oplever vi, at det næsten udelukkende er de følelser et produkt eller en service vækker, vi skal dykke ned i for at udløse det manglende salg.

  Det udelukker imidlertid ikke, at vi samtidigt arbejder med at optimere på produktet for at gøre det langt lettere for brugeren at håndtere i hverdagen.

   Du oplever manglende vækst eller dyk i dine salgstal

   og har brug for at søsætte initiativer, som er rettet mod at redde dine produkter eller forretning. Måske fordi, en konkurrent har lavet et nyt produkt, som er bedre end dit? Du er derfor kommet bagud og skal til at tænke anderledes for at fastholde din plads i markedet.

   I den situation involverer vi allerede fra start dine brugere i undersøgelsen for at udlede, hvad de reelt har behov for fra dig.

   I mange tilfælde oplever vi, at det næsten udelukkende er de følelser et produkt eller en service vækker, vi skal dykke ned i for at udløse det manglende salg.

   Det udelukker imidlertid ikke, at vi samtidigt arbejder med at optimere på produktet for at gøre det langt lettere for brugeren at håndtere i hverdagen.