Sct Michaels Nat / Ny identitet på plakat

Rebranding af Danmarks største kulturnat uden for København

Sct. Michaels Nat gik sammen med Napkin Creatives, et Slagelse-baseret design studio, om at redesigne kulturnattens identitet og bygge meget mere end bare et nyt logo.

Brief

Siden 1995 har kulturnatten i Slagelse, Sct. Michaels Nat, været et samlingspunkt for kulturlivet på hele Vestsjælland. Med mere end 100 arrangementer samlet på denne ene årlige aften, den første fredag i september, summer natten af liv, når kulturliv, forretningsliv og foreningsliv mødes om oplevelser for hele familien.

Ifølge formand for foreningen bag Sct. Michaels Nat, Janette Christensen, var det i løbet af corona-pandemien blevet klart, at foreningens visuelle identitet var gået i forfald igennem årene. Der manglede en samlet visuel stemme, og der var hårdt brug for et re-design.

”Vores grafiske materiale var ganske enkelt forældet, og vi havde brug for et seriøst løft, for at komme ud over rampen med vores budskab. Samarbejdet med Napkin Creatives har gjort netop dét.”

Janette Christensen, formand, Sct. Michaels Nat

Der var et tydeligt fravær af kultur. Og sammenhængen til forretningsliv og foreningsliv var gledet ud i en sådan grad, at denne sammenhæng kun var kendt af bestyrelsen selv. Der var tydeligt behov for, at dette kunne komme til udtryk rent visuelt på en måde, som levede op til arrangementets tone, indhold og kvalitet.

For at finde en løsning på det samarbejdede Sct. Michaels Nats bestyrelse med det lokale design studio, Napkin Creatives, som introducerede en ny identitet og en rød tråd igennem sin online og offline tilstedeværelse.

Sct Michaels Nat / ny identitet på Instagram

Løsningen

Sct. Michaels Nat beskriver sig selv som det kulturelle samlingssted for det vestsjællandske forretningsliv, foreningsliv og kulturliv. Alt sammen samlet på én årlig begivenhed. Kulturnatten er således en ”aften fyldt med traditioner, hvor byen summer af liv og stjernestunder for hele familien, og hvor byens rum åbner sig ude og inde for spændende kulturoplevelser for alle generationer og for enhver smag.”1 I jagten på at rumme dette, havde man igennem en årrække overført de rammer meget bogstavelig til det grafiske indhold med elementer som stjerner, måne og en mørk nattehimmel.

Napkin Creatives hjalp bestyrelsen med at etablere et forenet koncept for fremtidens grafiske elementer, både online og offline, i tillæg til alle de nødvendige elementer som logoer, farver og skrifttyper.

Sct Michaels Nat / nyt logo på t-shirt

Den mangesidede eksistens

Redesign-processen startede fra et lille om end betydeligt sted; logoet. Men logoets grundelementer – rammen, stregerne og farverne – danner også udgangspunkt for et komplet designsystem opsummeret i en brand guide. Systemet er simpelt og fuldt af frihed, både fordi arbejdet med kunst og kultur kræver frihed, og fordi Sct. Michaels Nats materiale udkommer på et utal af platforme og formater, som sætter store krav til brand guidens fleksibilitet.

Sct Michaels Nat / Design Guide 01
Sct Michaels Nat / nyt logo på armbånd
Sct Michaels Nat / ny identitet på brochure
Sct Michaels Nat / Ny identitet på Facebook

Konklusion

Det redesignede Sct. Michaels Nat indeholder en stor frihed for fremtidige designere, men sætter samtidig agendaen for et rent, kulturbærende, involverende og levende Sct. Michaels Nat. Sammen, har bestyrelsen og Napkin Creatives lagt grundstenene for en tidløs identitet, der kan holde i mange år. En identitet, som i højere grad end før, inviterer borgere, kulturliv, forretningsliv og foreningsliv inden for til et arrangement med fællesskab og kultur i centrum.

”Vi har længe gået og drømt om et logo, der satte kulturen i centrum. Dét og meget mere, må vi sige, at vi har fået med logoet og designguiden fra Napkin Creatives.”

Knud Erik Sørensen, bestyrelsesmedlem, Sct. Michaels Nat

Klar til at vækste din forretning via design?

Bedre produkter, hurtigere.

2022 © Napkin Creatives

Vi samarbejder med ambitiøse virksomheder, startups og mennesker. Lad os bygge noget fantastisk sammen.
Hurtige links

  Du oplever stor vækst

  og har behov for at finde ud af, hvordan I forsætter væksten og beholder jeres position i markedet. Hvilke produkter skal bære væksten?

  I den situation involverer vi allerede fra start dine brugere i undersøgelsen for at udlede, hvad de reelt har behov for fra dig.

  I mange tilfælde oplever vi, at det næsten udelukkende er de følelser et produkt eller en service vækker, vi skal dykke ned i for at udløse det manglende salg.

  Det udelukker imidlertid ikke, at vi samtidigt arbejder med at optimere på produktet for at gøre det langt lettere for brugeren at håndtere i hverdagen.

   Du oplever manglende vækst eller dyk i dine salgstal

   og har brug for at søsætte initiativer, som er rettet mod at redde dine produkter eller forretning. Måske fordi, en konkurrent har lavet et nyt produkt, som er bedre end dit? Du er derfor kommet bagud og skal til at tænke anderledes for at fastholde din plads i markedet.

   I den situation involverer vi allerede fra start dine brugere i undersøgelsen for at udlede, hvad de reelt har behov for fra dig.

   I mange tilfælde oplever vi, at det næsten udelukkende er de følelser et produkt eller en service vækker, vi skal dykke ned i for at udløse det manglende salg.

   Det udelukker imidlertid ikke, at vi samtidigt arbejder med at optimere på produktet for at gøre det langt lettere for brugeren at håndtere i hverdagen.